21:04 28 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  3290
  Pratite nas

  Liderka opozicione stranke „Batkivščina“ Julija Timošenko izjavila je da je politika aktuelnih vlasti Ukrajine dovela zemlju do „potpunog kolapsa“.

  „Promena imena, stolova, stolica u izvršnoj službi neće ni do čega dovesti, ako predsednik vodi politiku prodaje zemlje, prodaju strateške svojine, uništavanja ukrajinske nauke, ekonomije i srednjeg staleža“, izjavila je Timošenkova.

  Kako je istakla, objavljene su informacije o budžetu za januar i februar 2020. godine, koje svedoče da 22,5 odsto budžeta nije popunjeno, odnosno nedostaje 22,5 milijardi grivni.  

  „Ako još mesec-dva bude tako, računajte da nemamo ekonomiju“, tvrdi Timošenkova.

  Ona je takođe optužila kijevske vlasti, na čelu sa predsednikom Vladimirom Zelenskim da streme da prodaju sve „vlasnicima spolja“, uključujući i zemlju i strateške objekte.

  „Takva politika se svesno vodi, i moram konstatovati da se epoha laži nastavlja u radikalnijem obliku“, smatra Timošenkova.

  Prema njenim rečima, ukoliko aktuelne vlasti uspeju da usvoje zakon o zemlji i dodele koncesiju za luke i aerodrome, može se zaboraviti na slobodnu Ukrajinu.

  Vrhovna rada Ukrajine razmatra zakon o zemlji, kojim se od 1. oktobra predviđa ukidanje moratorijuma na prodaju poljoprivrednog zemljišta. 

  U novembru 2019. godine Vrhovna rada Ukrajine je u prvom glasanju usvojila nacrt zakona.

  Iz Rade su nakon toga upozorili da će „prodaja zemljišta i rat u Donbasu“ uništiti Ukrajinu.

  Tagovi:
  Zemlja, Zelenski, Ukrajina, Julija Timošenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga