15:10 26 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  712154
  Pratite nas

  Ako zapadne zemlje nisu spremne da prihvate Ukrajinu, onda zemlja može da proda svoje resurse Kini u zamenu za „zaštitu od Rusije“, piše ekonomista Igor Selecki u članku za portal „Ogledalo nedelje“.

  U članku pod nazivom „Ukrajina: na ivici izumiranja“ stručnjak govori o šansama koje Ukrajina ima kada je reč o pristupanju EU.

  Prema mišljenju Seleckog, Kijev za sada nema nikakve izglede za članstvo u toj organizaciji, konstatujući istovremeno da Zapad „prodaje“ Ukrajinu.

  Eskpert ističe da je Ukrajina „deo zapadne civilizacije“, ali istovremeno konstatuje da je „Evropa izgubila sve svoje vrednosti i da sada na toj teritoriji caruju nacionalizam, populizam i komercijalni interesi njenih lidera“.

  „To je Zapad Grete Tunberg. Zapad, koji stalno traži oproštaj od svih, Zapad koji rešava nepostojeće probleme i ne primećuje one očigledne“, smatra ekonomista.

  Prema njegovom mišljenju, „Zapad je zaboravio kako da se brani“, dok su, istovremeno, „Ukrajinci spremni da brane svoju zemlju sa oružjem u rukama“ i da vrate izgubljene ideale.

  Selecki smatra da Kijev treba da promeni pravac i napravi izbor u korist Pekinga.

  „Ako nas Zapad prodaje, onda nemamo drugog izbora. Kinu interesuju samo resursi. Možemo im dati resurse u zamenu za zaštitu od Rusije, ako Zapad ne želi da to učini“, zaključuje stručnjak.

  Tagovi:
  ekonomista, Zapad, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga