01:32 15 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  24075
  Pratite nas

  U italijanskoj pokrajini Lombardiji koja je zahvaćena epidemijom virusa korona, protiv koje se zajedno sa italijanskim kolegama bore i ruski lekari, otkrivene su nove karakteristike bolesti, piše „Moskovski komsomolac“.

  Prema pisanju lista, u gradu Gromo registrovano je nekoliko slučajeva kada su ljudi oboleli od Kovid-19 jednostavno zaspali i nisu se više probudili. Istovremeno, kako se ističe, pre smrtnog ishoda, nisu imali ozbiljne simptome bolesti.

  Za jedan dan je u jednom od pansiona u kojima rade lekari-dobrovoljci, uključujući i one iz Rusije, evidentirano najmanje pet takvih „neobičnih“ smrtnih slučajeva, piše list.

  Kako list piše, u ovim domovima za stare, gde su upućene ruske lekarske ekipe, vrši se antiseptičko čišćenje hodnika, soba, trpezarije. Pored pansiona za starije osobe „San Lorenco“ u gradu Gromo, ruski stručnjaci su dezinfikovali ulice susednog grada Valbondione.

  Pregled pacijenta u bolnici u Italiji
  © REUTERS / Flavio Lo Scalzo
  Pregled pacijenta u bolnici u Italiji

  Ruski vojni lekari-epidemiolozi i stručnjaci pri Vojsci za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu su, prema navodima lista, zajedno s italijanskim vojnim stručnjacima do sada sproveli akciju kompletne sanitarne obrade i dezinfekcije u 17 pansiona u lombardijskim gradovima.

  Pandemija u Italiji

  Podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove koronavirusne infekcije KOVID-19 za pandemiju.

  Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 937 hiljada slučajeva zaraze, preko 195 hiljada je izlečeno, a umrlo je više od 47 hiljada ljudi.

  Po broju smrtnih slučajeva na prvom mestu je Italija sa 13.155.

  Od 22. do 25. marta u Italiju je stiglo 15 aviona iz Rusije, koji su italijanskom stanovništvu doneli velike količine pomoći, a ruska administracija navela je da za tu pomoć ne traži ništa zauzvrat, pa ni ukidanje sankcija koje su zemlje Evropske unije uvele.

  Pored toga, Rusija je u Italiju poslala i svoje medicinske i vojne stručnjake, koji se svakodnevno zajedno s italijanskim kolegama bore protiv virusa.

  Vlasti Lombardije, koja je postala epicentar zaraze, saopštile su u sredu o prestanku rasta broja zaraženih u tom regionu.

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  smrt, virus korona, Lombardija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga