01:40 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  1218
  Pratite nas

  Virus korona pogodio je turističku industriju širom sveta. U iščekivanju letnje sezone, koje možda neće ni biti, predstavnici ugostiteljske industrije u Grčkoj razmišljaju samo o jednom — bankrotu.

  Prema istraživanju koje je obavila grčka Komora za hotelijerstvo, 65 odsto ispitanika razmišlja da proglasi bankrot. Istovremeno, 18,3 odsto tvrdi da će do bankrota najverovatnije doći, dok 46 odsto ne isključuje tu mogućnost.

  Grčka - Prazno šetališe u Atini.
  © REUTERS / COSTAS BALTAS
  Grčka - Prazno šetališe u Atini.

  U svakom slučaju, 95 odsto anketiranih kompanija očekuje da će ove godine doći do velikog pada prihoda - prosečno 56,3 odsto.

  Ukupni potencijalni gubici hotelskog sektora u Grčkoj izazvani pandemijom virusa korona procenjuju se na skoro četiri i po milijarde evra.

  Trenutno su svi hoteli u zemlji zatvoreni do 30. aprila. Prema optimističnom scenariju, turistička sezona u Grčkoj počeće 1. jula i u tom slučaju prihodi hotela smanjiće se za oko 10 milijardi evra u odnosu na prošlu godinu.

  Zbog pandemije virusa korona turistička sezona u Grčkoj, kao i u celom svetu, nalazi se u opasnosti – osim što su hoteli zatvoreni do kraja aprila, otkazani su putnički letovi, a većina malih i srednjih preduzeća ne radi.


  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  bankrot, hoteli, turizam, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga