16:35 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Virus korona se širi planetom (3050)
  12637
  Pratite nas

  Trenutna situacija izazvana pandemijom korona virusa pokazala je koliko je digitalna komunikacija postala važna za sva područja života. Član bečke gradske vlade za digitalizaciju Piter Hanke (Peter Hanke) je stoga postavio cilj: „Beč bi trebao postati prvi grad u Evropi potpuno pokriven 5G mrežom“.

  Programom finansiranja vrednim 20 miliona evra Grad Beč sada osigurava da se brzo izvrše potrebna ulaganja u širenje mreže, prenosi portal „Buka“ pisanje agencije „Fena“.

  „Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je dobra ponuda komunikacijske tehnologije. Uz širenje širokopojasne mreže pomoću optičke tehnologije, mobilna komunikacija jedno je od osnovnih obeležja koja čine izvanredno mesto za život i savremenu poslovnu lokaciju s najnovijom tehnologijom. 5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primećujemo i sada u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču sa 20 miliona eura“, rekao je Peter Hanke, član gradske vlade za finansije i digitalizaciju.

  Direktor Telekom Austria Grupe Markus Grausam naglasio je da je digitalizacija danas važnija nego ikad i može nam pomoći da bolje prevaziđemo ovu krizu.

  „Dobro razvijene, stabilne širokopojasne mreže osnova su za iskorištavanje digitalnog potencijala, a 5G je ključna tehnologija za digitalizaciju poslovne lokacije. Početkom godine započeli smo s najvećom 5G mrežom, u Beču već postoji 60 lokacija. Za dalje širenje, novi program finansiranja Grada Beča za korišćenje vlastitih gradskih baznih stanica važan je doprinos 5G strategiji i digitalnoj budućnosti“, rekao je Grausam.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Virus korona se širi planetom (3050)
  Tagovi:
  Beč, 5G mreža
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga