15:41 29 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  21182
  Pratite nas

  Šef komiteta za energetiku nemačkog Bundestaga Klaus Ernst predložio je da Berlin uvede sankcije protiv američkih senatora koji su inicirali novi set sankcija protiv gasovoda „Severni tok 2“.

  „Nemačka je dužna da iskoristi svoje predsedavanje Savetom Evrope kako bi inicirala diskusiju o tome da li je Evropa postala satelit SAD, budući da to nije samo pitanje Nemačke. Moramo prestati samo da pričamo o tome i da delujemo odlučno“, rekao je on.

  Prema rečima Ernsta, sankcije koje je najavila Amerika protiv gasovoda „Severni tok 2“, predstavljaju „loše sredstvo ekonomske politike, zbog čega bi trebalo zapitati se i o uvođenju dažbina na uvoz američkog gasa“, naglasio je on.

  „Ne samo dažbina, već i o uvođenju sankcionih mera protiv američkih senatora koji su predložili ove mere“, dodao je.

  Podsetimo, prethodno je nemačko Ministarstvo ekonomije objavilo izveštaj, u kojem navodi da su nove sankcije SAD protiv „Severnog toka 2“ sporne prirode, kao i da bi prema novim formulacijama zakona o sankcijama, čak i nemački državni organi koji se bave administrativnim aktivnostima vezanim za gasovod, mogli da budu kažnjeni.

  Inače, novi zakon predviđa kazne ne samo za kompanije koje stavljaju na upotrebu brodove za polaganje cevi, već i za kompanije čiji se brodovi bave drugim aktivnostima vezanim za gasovod.

  Pored toga, sankcije prete kompanijama koje osiguravaju brodove za polaganje cevi i firmama koje se bave sertifikacijom gasovoda, navodi list.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Severni tok 2, gasovod, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga