22:19 21 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  60118
  Pratite nas

  Ukrajina planira da naredne godine rasporedi komplekse krstarećih raketa „Neptun“ na Crnom i Azovskom moru, izjavio je u intervjuu „Radiju Svoboda“ komandant ukrajinse Ratne mornarice Aleksej Neižpapa.

  „Oružje je efikasno. Glavni zadatak je da se što pre dobiju „Neptuni“ i pametno se upotrebe. Na pitanje kada će se to desiti, odgovor je: naredne godine. Koliko će ih biti: planirana su tri diviziona obalskih raketnih kompleksa. Dva u Crnom moru, jedan u Azovskom“, rekao je Neižpan.

  Za njega je glavni neprijatelj Ukrajine – Rusija. Sa njom, po mišljenju Neižpana, treba se boriti, ne brojnošću vojske, već tehnologijama.

  „Naš glavni neprijatelj – Ruska Federacija – ima drugu u svetu vojsku po brojnosti. Ne možemo se ravnjati sa njom, koliko god to želeli. Teško da će Ukrajina moći da finansira vojsku od milion ljudi. Zato, govoreći o Ratnoj mornarici, treba govoriti, ne toliko o brojnosti, koliko o kvalitetu: o dobro obučenom kvalifikovanom kadru, savremenom tehnološkom naoružanju. Sadašnji svet ratuje uz pomoć tehnologija, a ne količinom bajoneta, brodova, aviona“, izjavio je komandant ukrajinske mornarice.

  Podsetimo, u Odeskoj oblasti su u maju testirane ukrajinske krstareće rakete R-360, kompleksa RK-360MC „Neptun“.

  Pročitati još:

   

  Tagovi:
  Ukrajina, Crno more, Neptun
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga