15:46 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  3119
  Pratite nas

  Britanska vlada smatra Rusiju za značajnu pretnju i predstavlja njen prioritet u sferi bezbednosti, navodi se u saopštenju kabineta nakon što je britanski parlament objavio izveštaj u kojem se Rusija optužuje za mešanje u britansku politiku.

  „Britanija odavno priznaje da Londonu i njegovim saveznicima preti značajna opasnost od Rusije, uključujući obim konvencionalnog naoružanja, dezinformacije, nelegalno finansiranje, operacije uticaja i sajber napade. U vezi s tim Rusija ostaje za vladu glavni nacionalni prioritet u sferi bezbednosti“, navodi se u saopštenju vlade.

  Vlada ima čitav niz metoda za borbu protiv „agresivnih dejstava“ Rusije i uverava parlament da će se i ubuduće prema tome odnositi ozbiljno.

  Posebno, kako se navodi, namerava da „raskrinka“ metode rada GRU (ruske obaveštajne službe).

  Istovremeno, vlada je saopštila da nema dokaza o uspešnom mešanju Rusije u referendum o Bregzitu.

  Kabinet je saopštio i da zvanični kanali za dijalog sa Rusijom i saradnja s njom po pitanju međunarodne bezbednosti moraju da postoje.

  Ranije danas Komitet britanskog parlamenta za obaveštajne poslove objavio je izveštaj o „mešanju Rusije u britansku politiku“ u kojem se, između ostalog, tvrdi da Rusija nastoji da potkopa svetski poredak koristeći se, u tu svrhu, učešćem u međunarodnim organizacijama. Kremlj poručuje da ga zanima samo ono što se dešava u Rusiji.

  Tagovi:
  pretnja, vlada, Rusija, Velika Britanija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga