23:50 03 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 137
  Pratite nas

  Međunarodne vežbe „Morski povetarac 2020“ završene su na Crnom moru, svi zadaci manevara u potpunosti su ispunjeni, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Ukrajine.

  „Na Crnom moru završene su jubilarne dvadesete međunarodne vojne vežbe ‘Morski povetarac’... Svi zadaci manevara na Crnom moru u potpunosti su izvršeni. Rukovodioci vežbi ‘Morski povetarac 2020’ sa ukrajinske i američke strane zahvalili su svim učesnicima na visokom nivou profesionalne pripreme i efikasnom izvršenju zadataka. Prema njegovim rečima, ove vežbe su još jednom pokazale visok nivo saradnje između Ukrajine, Sjedinjenih Američkih Država, regionalnih saveznika i partnera kako bi se osigurala gotovost i interoperabilnost u crnomorskom regionu“, ističe se u saopštenju.

  Komandant ratne mornarice Ukrajine Aleksej Neižpapa saopštio je 20. jula da su u Crnom moru počele međunarodne vojne vežbe.

  Prema navodima pres-službe, u vežbama je učestvovalo oko dve hiljade vojnika iz Ukrajine, SAD, Bugarske, Gruzije, Norveške, Rumunije, Turske i Španije, više od 20 brodova, kao i avioni, helikopteri i slično.

  Tagovi:
  vojne vežbe, Morski povetarac, Crno more
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga