08:43 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1592
  Pratite nas

  Dolazak ilegalnih migranata u Mađarsku, u vreme dok traje pandemija virusa korona, mora biti zaustavljeno po svaku cenu jer migranti predstavljaju opasnost po zdravlje stanovništva i svojevrsnu biološku pretnju, rekao je premijer te zemlje Viktor Orban.

  „Svi nelegalni migranti koji bez kontrole žele da uđu u zemlju ne samo da krše mađarske zakone, oni predstavljaju biološku pretnju. Taj izraz ima težinu i ja ga izgovaram oprezno“, kaže Orban.

  On je dodao da mađarske vlasti ne znaju ko je od njih zaražen a ko nije i da zato na sve njih treba gledati kao na potencijalne prenosioce zaraze.

  Ne bi nas zarazili svi migranti, ali neki su sigurno inficirani virusom korona, dodao je on.

  „Kada govorimo o migracijama i epidemiji virusa korona ne treba stvarati predstavu da je svaki migrant biološka bomba. Ipak, neki od njih to jesu i problem je u tome što ne postoji način da se to utvrdi“, rekao je on za radio Košut.

  Takav pristup je možda nepravedan, kaže mađarski premijer, ali s druge strane mi moramo da mislimo o samozaštiti jer Mađari mogu postati žrtve virusa.

  Orban je poznat po oštrim političkim pogledima a i pre pandemije virusa korona imao je vrlo kritičan stav prema migrantima.

  U Mađarskoj, koja ima oko 10 miliona stanovnika, tokom pandemije inficirano je 4.600 ljudi, a 602 je preminulo.

  Pročitajte još:

   

   

  Tagovi:
  virus korona, migranti
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga