21:53 25 Septembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (455)
  61792
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da aktuelno rukovodstvo zemlje nikome neće dati Belorusiju, kao i da zemlji nisu potrebne nikakve strane vlade i da one nikada neće upravljati Belorusijom.

  „Slušajte, imamo normalnu vladu, formiranu u skladu sa Ustavom. Nisu nam potrebne nikakve strane vlade, nikakvi posrednici. Nemam nameru da uvredim rukovodstva tih republika, ali hoću da kažem – uspostavite red kod sebe“, poručio je Lukašenko.

  On je dodao da u zemlji „nastavljaju da uzburkavaju situaciju“, ali da tim planovima nije suđeno da se realizuju.

  „O tome šta se događa u zemlji ne znate ništa manje od mene. Polako počinju ili nastavljaju da uzburkavaju situaciju, naše društvo. Stigli su do radničkih kolektiva. Želeo bih još jednom da kažem da od toga neće biti ništa. Zemlju ne damo nikome. Situaciju ćemo zadržati pod kontrolom“, istakao je Lukašenko tokom sastanka u Centru za stratešku upravu Ministarstva odbrane Belorusije, prenosi agencija „Belta“.

  On je dodao da „s obzirom na to da se Belorusija nalazi u centru Evrope, uvek mora biti spremna da na vreme odgovori na bilo kakve izazove“.

  Lukašenko se obratio i opoziciji.

  „Smirite se. Ako tamo ima muškaraca, budite muškarci. Ako želite da ratujete, da se potučete, slobodno, ali muškarci sa muškarcima. Ne treba ispred gurati devojke i pretiti porodicama. Za sada molim: ne dirajte ljude koji nisu krivi ni za šta“, poručio je on.

  Lukašenko je takođe upozorio opoziciju da se suzdrže od pretnji policiji i njihovim porodicama, rekavši da vojska ima dovoljno resursa da obezbedi zaštitu svojih porodica i bezbednost u zemlji.

  „Želeo bih da ih zamolim – ne činite to. Oni ne mogu ni da zamisle kako se to može završiti. Ne treba se igrati sa vatrom“, rekao je Lukašenko.

  Pročitajte još:

   

   

   

   

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (455)
  Tagovi:
  protesti, Belorusija, Lukašenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga