22:00 25 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 310
  Pratite nas

  Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin naložio je da se održe velike taktičke vojne vežbe u taktičkom pravcu Grodna, koji se nalazi na tromeđi sa Litvanijom i Poljskom, saopšteno je na Telegram kanalu Ministarstva.

  „Vidimo da postoji mešanje u unutrašnje poslove Belorusije. Dobijamo informacije iz različitih izvora, koje ne mogu da nas ne uznemiravaju. Predviđamo razvoj različitih situacija. Polazeći od toga, doneo sam odluku da se održe sveobuhvatne taktičke vežbe u kojima će učestvovati snage zapadne operativne komande u taktičkom pravcu Grodna. Lider države je noćas obavešten o tome i odobrio je predlog“, rekao je Hrenjin.

  Vojska uvežbavati pripremu i odbranu u taktičkom pravcu Grodna, dodao je ministar.

  Pojačana zaštita zapadnih državnih granica

  Belorusija je pojačala zaštitu državne granice na zapadu, rekao je zvanični predstavnik Državnog pograničnog komiteta Belorusije Anton Bičkovski.

  Prema njegovim rečima, s obzirom na aktuelnu situaciju u zemlji, organi pogranične službe jačaju zaštitu državne granice. Osnove akcije se realizuju na granici sa Litvanijom i Poljskom.

  „Povećan je broj graničnih patrola. Pojačana je kontrola poštovanja pravila od strane osoba i vozila koja stižu u pograničnu zonu“, rekao je Bičkovski.

  Pored toga, intenzivno se proveravaju osobe koje prelaze granicu i njihova vozila.

  Ranije se predsednik Državnog pograničnog komiteta Anatolij Lapo obratio graničarima da pojačaju zaštitu državne granice, jer su moguće „sve vrste provokacija“.

  „Ne smemo dopustiti prevoz oružja, eksploziva, narkotika na našu teritoriju, ne smemo pustiti kriminalce, bilo koga ko može naneti štetu i ugroziti živote naših građana“, rekao je Lapo.

  Jedinice raketnih snaga i artiljerije Belorusije prethodno su stupile na borbenu dužnost protivvazdušne odbrane u okviru zaštite državne granice u blizini beloruske nuklearne elektrane kod granice sa Litvanijom.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  Grodno, vojska, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga