10:24 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (634)
  31030
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da će zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „sačuvati zajedničku otadžbinu od Bresta do Vladivostoka“.

  „U godišnjem obraćanju narodu i parlamentu pre izbora sam rekao: vi (Rusija) nas danas nazivate partnerima. Nismo braća, nego partneri. Ali uzalud! To su čuli i u Kremlju i svuda. Mi smo danas braća. Ali zašto da čekamo da nas neko sa Zapada pritisne da bismo ponovo postali braća? To je lekcija. Izvući ćemo odgovarajuće zaključke. Sa predsednikom Rusije smo već izvukli te zaključke. I bez obzira šta kažu kod vas i šta dobacuju sa trgova kod nas, sačuvaćemo zajedničku otadžbinu. Našu zajedničku otadžbinu gde žive dva naroda sa istim korenom. To je otadžbina od Bresta do Vladivostoka“, rekao je Lukašenko prilikom posete obrazovne ustanove u gradu Baranaviči, prenosi beloruska agencija Belta.

  Lukašenko je takođe dodao da se obraćao SAD i Evropi, jer ga „u Rusiji nisu razumeli, a morao je da obezbedi opstanak Belorusije“.

  On je dodao da se Belorusija nikada nije okrenula od Rusije, iako je u ekonomskim sporovima bila prinuđena da traži alternativu, posebno na naftnom tržištu.

  On je dodao da će Rusija i Belorusija nastaviti tesnu saradnju, kao i ranije.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (634)
  Tagovi:
  Belorusija, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga