12:26 26 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 390
  Pratite nas

  Ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin je na sastanku sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom naglasio važnost tesne saradnje  dveju zemalja u vojnoj sferi, posebno u aktuelnoj vojno-političkoj situaciji, saopštila je pres-služba beloruskog Ministarstva odbrane.

  „U Minsku su 16. septembra održani pregovori ministra odbrane Belorusije general-majora Viktora Hrenjina i ministra odbrane Rusije generala vojske Sergeja Šojgua. Tokom pregovora šef beloruskog odbrambenog resora istakao je važnost tesne saradnje dveju zemalja u vojnoj sferi, posebno u aktuelnoj vojno-političkoj situaciji, a takođe je iskazao zahvalost vojno-političkom rukovodstvu Ruske Federacije za podršku pruženu Belorusiji u ovom teškom periodu“, navedeno je u saopštenju pres-službe.

  Prema njenim podacima, Hrenjin i Šojgu su razgovarali o toku realizacije plana saradnje između Ministarstava odbrane dveju zemalja.

  Kako je rekao Šojgu, bez obzira na pandemiju, strane imaju mogućnost da efikasno iskoriste vreme preostalo do kraja godine za sprovođenje plana, pri čemu će centralna pažnja biti posvećena aktivnostima operativne i borbene pripreme.

  U saopštenju je navedeno da su razmotrena i pitanja sprovođenja prve faze vežbi „Slovensko bratstvo-2020“, koje se održavaju na beloruskoj teritoriji od 14. septembra, kao i spremnost za drugu fazu krajem meseca.

  Ministarstvo odbrane je naglasilo da su beloruski vojnici stigli u Astrahansku oblast na strateško komandno-štabnu vežbu „Kavkaz-2020“. Pored toga, od 12. do 16. oktobra na teritoriji Belorusije će biti održane komandno-štabne vežbe se mirovnim snagama ODKB „Neuništivo bratstvo-2020“, dodala je pres-služba.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Minsk, sastanak, saradnja, Sergej Šojgu
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga