18:42 31 Oktobar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (402)
  1010
  Pratite nas

  Ambasador Azerbejdžana u Rusiji Polad Bulbuloglu izjavio je da su lažne informacije o tome da Baku angažuje plaćenike u sukobu u Nagorno-Karabahu, između ostalog i turske.

  „Svi ti razgovori da se tamo nalaze turski plaćenici – u potpunosti su lažni. Našoj vojsci nisu danas potrebni ni plaćenici, niti bilo kakve dodatne snage“, rekao je ambasador, prenosi radio „Komsomoljska pravda“.

  Prema njegovim rečima, ukoliko jermenska vojska napusti Nagorno-Karabah, niko je neće napadati.

  „Neka odu sa tih teritorija – niko ih neće napadati. Po Ustavu Ujedinjenih nacija imamo pravo na samoodbranu, imamo pravo na oslobađanje svojih teritorija“, istakao je ambasador.

  Prema njegovim rečima, ono što se trenutno dešava između Bakua i Jerevena, Azerbejdžan smatra „oslobađanjem okupiranih teritorija“.

  On je dodao da nijedna azerbejdžanska bomba nije pala na teritoriju Jermenije.

  Bubuloglu je naglasio da se trenutno između Azerbejdžana i Jermenije ne vode nikakvi mirovni pregovori ili procesi o Nagorno-Karabahu.

  „Sadašnje rukovodstvo Jermenije, na čelu sa premijerom gospodinom Pašinjanom, daje apsolutno apsurdne izjave o pregovaračkom procesu, čime ga bukvalno uništavaju. Danas nema nikakvih mirovnih procesa, mirovnih pregovora“, naglasio je azerbejdžanski ambasador.

  Prema njegovim rečima, koren sukoba se krije u „jermenskoj okupaciji 20 odsto teritorije Azerbejdžana“ i dok se to pitanje ne reši nastaviće se rat.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (402)
  Tagovi:
  Azerbejdžan
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga