10:09 16 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (714)
  0 310
  Pratite nas

  Ministarstvo spoljnih poslova nepriznatog Nagorno-Karabaha pozvalo je međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Republike u svetlu pogoršanja situacije u regionu.

  „Pozivamo međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha kako bi se građanima zemlje obezbedila prava na život i miran razvoj. U trenutnim uslovima međunarodno priznanje Arcaha je jedini efikasan mehanizam za uspostavljanje mira i bezbednosti u regionu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

  Ministarstvo spoljnih poslova nepriznatog Nagorno-Karabaha takođe pozdravlja napore lidera zemalja-kopredsedavajućih Minskom grupom OEBS-a i međunarodne zajednice „koji su uglavnom usmereni na hitan prekid oružane agresije Azerbejdžana i deeskalaciju napetosti“.

  „Sve zahteve i pozive međunarodne zajednice cinično odbacuje trojni savez Turske, Azerbejdžana i terorističkih organizacija“, navodi se u saopštenju.

  Takođe se navodi da je „veliki oružani napad“ Azerbejdžana praćen „ozbiljnim kršenjem međunarodnog humanitarnog prava, kao i zakona i običaja primenjivanih tokom oružanih sukoba“.

  Ministarstvo navodi da „azerbejdžansko-turske oružane formacije namerno granatiraju gradove, sela i civilne objekte“, istakavši da „među civilima ima mnogo žrtava“.

  Čitajte na Sputnjiku najnovije informacije o sukobu u Nagorno-Karabahu.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (714)
  Tagovi:
  priznanje
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga