08:13 02 Decembar 2020
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (658)
  0 573
  Pratite nas

  U južnom pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu nastavljaju se teške borbe, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

  „Danas je u južnom i severnom pravcu linije dodira, nakon masovne artiljerijske pripreme uz podršku bespilotnih letelica, avijacije i raketnih sredstava, protivnik prešao u ofanzivu velikih razmera. Žestoke borbe su posebno vođene u južnom pravcu. Nakon dva napada u severnom pravcu protivnik je odbijen. Nije uspeo da zauzme nijedan položaj niti uzvišenje. Nastavljaju se teške borbe na jugu“, rekao je Ovanisjan, istakavši da su se jermenske snage pregrupisale u nekim delovima.

  Ovanisjan je takođe saopštio da se najupornije borbe vode na jugu i na severu. Dodao je da nema promena u pravcu Gadruta.

  Ranije je saopšteno da su se u prestonici nepriznatog Nagorno-Karabaha Stepanakertu oglasile sirene za vazdušnu opasnost, prvi put od utorka ujutru, 13. oktobra.

  Informacije je potvrdio i ombudsman nepriznatog Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan, istakavši da Stepanakert gađaju teškim raketama.

  Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

  U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra.

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (658)
  Tagovi:
  Jermenija, borbe
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga