22:16 24 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (638)
  1520
  Pratite nas

  Načelnik Istražnog odeljenja beloruskog KGB Konstantin Biček izjavio je, posle privođenja naoružane grupe kod granice sa Ukrajinom, da tragaju i za drugim grupama koje su prošle diverzionu obuku.

  Predstavnik Državnog pograničnog komiteta Anton Bičkovski rekao je ranije da su graničari 28. oktobra kod ukrajinske granice priveli grupu „radikalno nastrojenih naoružanih ljudi“ od kojih su četvorica pristalice anarhističkog pokreta.

  Državna TV ONT je objavila da su privedeni dovode u vezu sa nedavnim slučajevima podmetanja požara u administrativnom objektima u Belorusiji.

  Kako je rekao predstavnik KGB, grupa je formirana na teritoriji Ukrajine, a privedeni su prošli diverzionu obuku.

  Oni su se po teritoriji Belorusije kretali isključivo noću.

  „Komitet državne bezbednosti raspolaže informacijama i o drugim sličnim grupama i u toku su operativno-istražni postupci s ciljem da njihova aktivnost bude prekinuta“, rekao je Biček.

  Podsetimo, predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta. Centralna izborna komisija saopštila je da je na izborima pobedio Aleksandar Lukašenko. Beloruska opozicija ne priznaje te rezultate i smatra da je pobednica Svetlana Tihanovska. Ni Brisel ne smatra Lukašenka za legitimnog predsednika. Od 9. avgusta u Belorusiji traju protesti protiv izbornih rezultata.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (638)
  Tagovi:
  grupe, KGB
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga