23:03 22 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (641)
  0 1012
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da će vlasti suzbiti pokušaje bilo koje organizacije, uključujući verske, da unište državu.

  „Ako, makar jedna organizacija u Belorusiji, građanska ili verska, bude imala za cilj uništenje države, moraću da reagujem. Kao šef države po ustavu, obavezan sam da zaštitim svoju državu. To je moja osnovna obaveza“, izjavio je Lukašenko na sastanku sa poglavarom Beloruske pravoslavne crkve, mitropolitom Minskim i Zaslavskim Veniaminom, prenosi BelTa.

  U ovom trenutku, kako je on naveo, Belorusija ne može da prihvata sveštenike iz Poljske zbog stava Varšave prema Minsku.

  „Kako da prihvatamo sveštenike iz Poljske kada je poljska država, potpuno katolička, zauzela takav stav prema Belorusiji? To nije normalno“, rekao je Lukašenko.

  Podsetimo, Minsk je 31. avgusta zabranila katoličkom nadbiskupu Tadeušu Kondruseviču da uđe iz Poljske u Belorusiju.

  Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Belorusije saopštilo da je tokom jučerašnjeg protesta u Minsku bilo uhapšeno oko 300 demonstranata. Oni su naveli i da su na akciji bili prisutni i anarhisti sa kamenjem i limenkama za gas.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (641)
  Tagovi:
  Belorusija, Aleksandar Lukašenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga