17:27 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1262
  Pratite nas

  Takozvana integracija migranata u Evropi zvanično nije uspela, saopštila je bugarska parlamentarna stranka VMRO BND, komentarišući nedavne terorističke napade u Austriji i Francuskoj. Prema mišljenju bugarskih političara, takvi napadi u evropskim gradovima postali su svakodnevna pojava upravo zbog licemerja evropskih političara.

  „Merkelova i Makron su se pre nekoliko meseci slikali sa mladim Afrikancima, Alžircima i Marokancima, koji su predstavljeni kao humanitarni, a ne ekonomski migranti. To su zdravi muškarci od 18, 19, 20 godina koji u Evropu dolaze sa samo jednim ciljem - verskom invazijom i uspostavljanjem verske superiornosti. Merkelova i Makron su ih grlili, ljubili i slikali se sa njima, a sada vode verbalnu bitku protiv terorizma. Veoma zakasnela i licemerna reakcija. Nažalost, duh je već pušten iz boce!“, navodi se u zvaničnom saopštenju stranke.

  Vlade zemalja Evropske unije trebalo bi da napuste izmišljenu novu toleranciju i objave svoju borbu protiv radikalizma, smatra VMRO.

  „Da, svi su dobrodošli u Evropu, ali ne možete u našu tradicionalnu kulturu i sistem vrednosti da unosite svoje različitosti ili da svoje razlike pretvarate u našu normu, čineći to kroz krvave demonstracije“, navodi stranka.

  Političari su naveli Bugarsku kao primer mirne koegzistencije religija u kojoj je veliki procenat muslimana. 

  „Naši hrišćani i muslimani žive u miru. Bugarska je primer verske i etničke tolerancije. Ona je jedina zemlja koja je spasila svoje Jevreje tokom Holokausta“, navodi se u izjavi.

  Tagovi:
  Emanuel Makron, Angela Merkel, migranti, terorizam, Bugarska, VMRO-BND
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga