18:32 19 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  0 170
  Pratite nas

  Iz Jermenije u Nagorno-Karabah za dan se vratilo više od 1,9 hiljada izbeglica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

   

  „Ruski mirovnjaci su 20. novembra 2020. godine sproveli još jedan konvoj autobusa i privatnih vozila sa izbeglicama u Nagorno-Karabah sa teritorije Jermenije. 23 autobusa i 250 privatnih vozila stiglo je iz Jerevana na glavni trg grada Stepanakerta u pratnji patrola mirovnog kontigenta i vojne policije Rusije. Za dan se svojim kućama vratilo više od 1.900 ljudi“, navodi se u saopštenju.

  Ističe se da je osiguravanje bezbednosti povratka izbeglica i kretanja civila koji su se vraćali svojim kućama preko kontakt-linije organizovano pod rukovodstvom ruskog Međuresornog centra za humanitarno reagovanje,

  Od 14. novembra u Stepanakert se vratilo oko 6.000 izbeglica, koje su ranije napustile svoje domove zbog vojnog sukoba u Nagorno-Karabahu.

  Rusko Ministarstvo odbrane ranije je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

  Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

  Pročitajte još:

   

  Tema:
  Sukob u Nagorno-Karabahu (721)
  Tagovi:
  ruski mirovnjaci, izbeglice, Nagorno Karabah
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga