05:04 09 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (640)
  2401
  Pratite nas

  Revolucija bi Belorusiji donela samo „haos i anarhiju“ i posle nje bi sve moralo da se krene od nule, izjavio je šef diplomatije Belorusije Vladimir Makej.

  „Revolucija donosi samo haos i anarhiju. I taj haos i anarhija će uništiti i državu i društvo. Mi ćemo morati tada da sve počinjemo od nule“, izjavio je Makej u intervjuu televiziji „Belorusija 1“.

  On je dodao da, ne može da kaže da je u Belorusiji sve idealno, sve divno. Prema rečima ministra, on se takođe zalaže za promene, ali ne za promene „putem revolucije, uličnih pritisaka, ucena i pretnji“.

  „Moje duboko ubeđenje: revolucija je uvek smrt, krv i suze. I mi to sada vidimo – na šta pozivaju ti revolucionari: „hajde da ubijamo one, hajde da ih sve žigošemo sramotimo“ i tako dalje. Dobro, žigosali su ih. A mislite li vi na državu koja mora da izdrži u ovoj turbulentnoj situaciji? Mislite li vi o narodu ili smatrate da revolucija donosi samo dobro?“, rekao je beloruski diplomata.

  Podsetimo, protesti opozicije u Belorusiji počeli su odmah posle predsedničkih izbora održanih 9. avgusta. Za predsednika je ponovo izabran Aleksandar Lukašenko, ali opozicija nije priznala te rezultate, smatrajući da je pravi pobednik Tihanovska.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (640)
  Tagovi:
  Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga