03:43 25 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 014
  Pratite nas

  Ministarstvo odbrane Belorusije zabrinuto je zbog povećanog intenziteta izviđačkih letova NATO-a u blizini granica Belorusije, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin televiziji „Belorusija-1“.

  „Primećujemo povećan intenzitet izviđačkih aviona. Ove godine su duž naše granice primećeni letovi strateških bombardera B-52 iz kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država na minimalnoj udaljenosti do 30 kilometara od naše granice“, napomenuo je ministar odbrane.

  Hrenjin je izjavio da u Belorusiji primećuju višestruko povećanje broja i intenziteta mera za borbenu obuku na teritoriji susednih država.

  „Samo postojanje oružanih snaga, koncepti njihove izgradnje i razvoja, mere za mobilizacijsku gotovost, borbena i operativna obuka, to je već skup mera koje demonstriraju da je država spremna da ih odbije“, rekao je ministar odbrane.  

  Tokom proteklih deset godina urađeno je mnogo, stvorene su snage koje mogu brzo i efikasno da reaguju.  

  „Jedinice kopnenih, vazduhoplovnih snaga kao i jedinice protivvazduhoplovne odbrane su spremne da izvršavaju zadatke. Obaveštajne, radiotehničke trupe su takođe u pripravnosti. Ovo predstavlja naš odgovor na procese koji se odvijaju na teritoriji susednih država", izjavio je ministar odbrane Belorusija.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  B-52, avioni, NATO, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga