04:16 17 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Izbori i protesti u Belorusiji (642)
  0 034
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tvrdi da je premijer Poljske Mateuš Moravecki izjavio da je potrebno primorati ruskog predsednika Vladimira Putina da „preda“ beloruskog kolegu ako želi normalizaciju odnosa sa Zapadom.

  Tokom sastanka sa kolektivom šeste gradske bolnice u Minsku, Lukašenko je otkrio informacije koje je dobio od beloruskih specijalnih službi u kojima se detaljno opisuje odnos zapadnih političara prema događajima u Belorusiji i njihovi planovi za pojedine zemlje. Beloruski lider je istakao da je informacije dobio od KGB-a bukvalno dan ranije.

  Prema rečima Lukašenka, Poljska se u oktobru suočila sa političkom krizom, pandemija virusa korona je dovela do ekonomskih problema.

  „Vladi su potrebna alternativna rešenja. Neophodno je iskoristiti revoluciju u Belorusiji za svoje interese. Ako Putin želi da normalizuje odnose sa Zapadom, on mora da preda Lukašenka“, citirao je beloruski predsednik poljskog premijera Mateuša Moraveckog, pozivajući se na informacije KGB-a.

  Prema rečima Lukašenka, ta izjava Moraveckog je „posebno cinična i jedinstvena“.

  Beloruski predsednik je istakao da nikada nije tražio pomoć od ruskog rukovodstva. Kako kaže, Putin je sam ponudio da pomogne kada je saznao za dešavanja u Belorusiji.

  Ruski lider je shvatao da je „Rusija sledeća“, rekao je Lukašenko.

  Pročitajte još:

   

   

   

  Tema:
  Izbori i protesti u Belorusiji (642)
  Tagovi:
  Poljska, zapad, Putin, Aleksandar Lukašenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga