09:48 18 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1342
  Pratite nas

  Predsednik Rusije Vladimir Putin se nada da će narod Belorusije imati dovoljno političke zrelosti da mirno izgradi unutarpolitički dijalog i reši unutrašnja pitanja bez pritisaka i mešanja spolja.

  „Zaista se nadam da će beloruski narod imati dovoljno političke zrelosti kako bi mirno, bez ikakvih naglih poteza, izgradio unutrašnji dijalog sa svim političkim silama, i kako bi rešio sva unutrašnja pitanja sam, bez ikakvog pritiska i mešanja spolja. Nimalo ne sumnjam da će to uspeti, između ostalog, imam u vidu i političko iskustvo predsednika Belorusije“, rekao je Putin na sednici Saveta kolektivne bezbednosti ODKB, koja se održava u formatu video-konferencije.

  Ruski lider je uveren da je „na kraju krajeva neophodno pružiti mogućnost ljudima da sami reše svoja pitanja koja su za njih od posebnog interesa“, a kao negativan primer je naveo „arapsko proleće“ i druge obojene revolucije.

   Putin je dodao da situacija u Belorusiji za vreme izbora nije mogla da ne izazove zabrinutost u Rusiji.

  „U svakoj zemlji, posebno u vreme predizborne bitke i u situacijama nakon izbora, prilično često dolazi do pokreta, pa čak i sukoba. To se desilo i u Belorusiji. To nije ono što zabrinjava – zabrinjava mešanje spolja, finansijska podrška, informativna podrška, politička podrška i slično“, rekao je ruski predsednik.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Putin, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga