23:02 12 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  11473
  Pratite nas

  Norveška tajna služba se nekoliko godina bavi primitivnom propagandom, zastrašivanjem stanovništva i traženjem neprijatelja tamo gde ih nema, saopštila je ambasada Rusije u Oslu.

  Ruska ambasada se u svom komentaru na fejsbuku osvrnula na saopštenje Norveške policije za državnu bezbednost (PST) koja sumnjiči obaveštajne službe Rusije i Kine za prikupljanje informacija o norveškom naftnom sektoru.

  „U saopštenju PST o 'ruskim pretnjama' po naftni i gasni sektor nema ništa novo – sve sama opšta razmišljanja. Ovo nije prva godina da se tajna služba bavi primitivnom propagandom, zastrašivanjem stanovništva Norveške, traženjem neprijatelja tamo gde ih nema“, navodi se u saopštenju ambasade Rusije.

  Ruska strana smatra da bi, umesto da demonizuje Rusiju, Oslo trebalo da razmisli o uspostavljanju sadržajne saradnje sa ruskim nadležnim organima u interesima osiguravanja stvarne bezbednosti građana (uključujući i sferu sajber-bezbednosti), kao i o popravljanju atmosfere bilateralnih odnosa.

  Takođe se ističe da PST i Ministarstvo spoljnih poslova Norveške redovno dobijaju takve predloge ruske strane, ali da je odgovor na norveškoj strani.

  Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Norveške je u oktobru ove godine optužilo Rusiju da stoji iza sajber-napada na parlament zemlje, koji se dogodio u avgustu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  tajna služba, Rusija, Norveška
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga