13:41 19 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 951
  Pratite nas

  Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko poručio je vojnicima da nema opuštanja bez obzira na uveravanja da SAD i NATO u blizini beloruskih granica sprovode samo „obične“ vojne vežbe.

  Lukašenko je to rekao tokom sastanka s ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom i načelnikom Generalštaba oružanih snaga Aleksandrom Volfovičem, koji su mu predstavili ideje za preradu plana o regionalnom razmeštanju beloruske i ruske vojske imajući u vidu situaciju na zapadnim granicama zemlje i u svetu uopšte.

  „Dizanje tenzija se nastavlja. Ma šta da izjavimo, ma koliko nas umirivalo i rukovodstvo SAD a sada i rukovodstvo NATO“, rekao je Lukašenko.

  Kada je reč o aktivnostima Alijanse nedaleko od beloruskih granica, Lukašenko kaže da SAD i NATO govore da se radi o standardnim vežbama.

  „Ali mi smo vojnici. Ako se samo i sprovode vežbe, znači za nešto se vrši priprema. Zato nema opuštanja. Čak i ako imamo uz sebe tako moćna vojska (Rusije), druga u svetu, veoma moćna. Bez obzira na tom, opuštanja nema“, poručio je Lukašenko.

  Podsetimo, Lukašenko je izjavio ranije da je bio prinuđen da rasporedi skoro polovinu vojske duž zapadnih granica zemlje zbog povećane aktivnosti NATO-a, pre svega u Litavaniji i Poljskoj.

  Tagovi:
  NATO, vojska, Aleksandar Lukašenko
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga