04:49 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1541
  Pratite nas

  Bugarski političar Angel Džambaski kaže da svaka zemlja u EU ima suverenitet kada je reč o zakonodavstvu koje se tiče porodice i pozvao da se pokaže više poštovanja prema pojmu tradicionalna porodica.

  Na to ga je podstakao slučaj Poljske odnosno problem „zona očišćenih od LGBTI“ kojim se poslednjih godinu dana bavio Evropski parlament, a koji, prema njegovim rečima, predstavlja „reklamni trik“ gej aktivista.

  Kako je rekao, takvih zona u Poljskoj nema.

  „Laž ponovljena sto puta postala je istina. Iako podržavam mere s ciljem ograničavanja LGBTI ideologije, takvih zona u Poljskoj jednostavno nema“, rekao je on.

  Kako je dodao, tu kampanju pokrenule manje grupe ljudi kojima se ne sviđa to što poljske vlasti insistiraju na ideji porodice kao zajednice muškarca i žene.

  „Svaka zemlja EU ima suverenitet kada je reč o zakonodavstvu koje se tiče porodice. U većini zemalja centralne i istočne Evrope pojam porodice, što je i deo zakona, predstavlja dobrovoljnu zajednicu muškarca, žene i njihove dece. ... Kao što mi ne govorimo kakva treba da bude porodica u Holandiji ili Švedskoj, tako i vi pokažite više poštovanja za naš pojam porodice“, rekao je ovaj poslanik EP.

  Tagovi:
  porodica, EU, poslanik, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga