18:58 24 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  3906
  Pratite nas

  Nemački poljoprivrednici održali su protest vozeći traktore kroz Berlin. Oni se protive novim propisima, koji se donose iz ekoloških razloga, kao što je zakon o zaštiti insekata, a poljoprivrednici tvrde da će im doneti velike troškove.

  Desetine traktora prošle su kroz centar Berlina, prolazeći pored poznatih mesta najvećeg nemačkog grada, kao što su Aleksanderplac, Brandendburška kapija ili spomenik pobede, prenosi RT.

  Na traktorima su bili postavljeni transparenti „Poljoprivredi je potrebna budućnost“, „Nema farmera, nema hrane, nema budućnosti“, „Šulce želi da nas se reši“.

  Poslednji transparent odnosi se na ministarku zaštite životne sredine Svenju Šulce, koja stoji iza predloženog Akta o zaštiti insekata, o kom sledeće nedelje treba da raspravlja Bundestag. Farmeri navode da je taj akt previše restriktivan po njih i da faktički zabranjuje nekima od poljoprivrednika da koriste insekticide, zbog čega će im propasti posao.

  Pobunjeni farmeri veruju da je donošenje takvog propisa motivisano ideologijom, a ne naukom.

  Poljoprivrednici su najavili niz sličnih manifestacija do sednice parlamenta koja će se baviti novim aktom.

  Kolona traktora se u Berlinu u jednom trenutku srela sa drugim protestom, u organizaciji Antife, koja traži veću podršku za studente tokom pandemije virusa korona. Ti demonstranti morali su da stanu i propuste veliki broj traktora.

  Pre dve nedelje takođe je održan sličan protest u Berlinu, ali je u njemu tada, pored 400 traktora, učestvovalo i 15.000 demonstranata.

  Pročitajte još:

   

  Tagovi:
  poljoprivrednici, protest, Berlin, Nemačka
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga