23:57 27 Februar 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 411
  Pratite nas

  Nemac Erik Herbert iz Altendorfa kupio je ruski avion An-2 imajući na umu neobičnu ideju – da ga pretvori u mini-hotel, piše nemački list „Bild“.

  Kako je precizirao list, Nemac je odlučio da delimično rekonstruiše avion i da ga postavi u svom dvorištu, a da unutrašnjost pretvori u mini-hotel. Plan mu je da ga otvori već na leto, a jedna noć u kabini aviona će goste koštati 399 evra.

  „Bild“ piše da je Herbert širom Saksonske Švajcarske poznat po svojim nesvakidašnjim idejama. Ovaj put je preduzetnik pokrenuo zaista ogroman projekat – kupio je avion An-2 koji više nije u upotrebi i smislio kako da od njega zaradi.

  Trup aviona je isporučen u petak i zbog nedostatka mesta privremeno „parkiran“ u blizini vatrogasnog doma.

  „Kada sredinom februara stignu svi delovi, premestićemo An-2 uz pomoć dizalice na moj posed“, rekao je Herbert.

  Primerak koji je nabavio domišljati Nemac stigao mu je iz Poljske i koštao ga pet hiljada evra. Tamo je popravljen i lakiran, a unutrašnjim opremanjem će se pozabaviti na licu mesta, u Altendorfu.

  Isprva su zvanične institucije bile zbunjene inicijativom stanovnika Zebnica u Saksonskoj Švajcarskoj. Prvo su morale da shvate kako može da se klasifikuje avion u dvorištu u zvaničnim papirima i treba li ga smatrati letelicom za stanovanje, dvorišnom nadstrešnicom ili skloništem.

  „Međutim, sada sam dobio sve dozvole. Može da počne pretvaranje u apartmane“, istakao je nemački entuzijasta novinarima „Bilda“.

  List naglašava da je legendarni avion korišćen širom Istočnog bloka.

  Inače, An-2 je sovjetski laki višenamenski avion. Koristi se za civilne i vojne potrebe u velikom broju zemalja sveta, pored taktičkog transporta i desanta i u sportskom padobranstvu, sanitetu, poljoprivredi i za druge namene. Poznat je i kao „Anuška“ i „Kukuruznik“.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  hotel, mini, An-2
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga