08:55 14 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1281
  Pratite nas

  Bugarsko Ministarstvo zdravlja ponovo je izrazilo nezadovoljstvo zbog odlaganja isporuka vakcina „AstraZeneka“.  Potrebne su nam vakcine, a ne učtiva objašnjenja, poručuju u Sofiji.

  Kako je rekao ministar zdravlja Kostadin Angelov, u Ministarstvu su „krajnje neprijatno iznenađeni“ nepoštovanjem ugovora od strane proizvođača.

  On je objasnio da je Bugarska ovog meseca dobila 117.000 doza vakcine, umesto 450.000.

  „Štaviše, juče smo saznali da će Bugarska 1. marta dobiti, najverovatnije, 52.800 doza umesto očekivanih 142.437“, rekao je Angelov.

  Ministarstvo se, kako je naveo, već obraćalo kompaniji zbog kašnjenja u isporukama i da je jasno stavilo do znanja da je država spremna da pošalje avion za vakcine, ali da avion i dalje „stoji i čeka“.

  „Dve nedelje smo čekali jasan i precizan odgovor. Ali, nismo ga dobili“, rekao je ministar.

  Umesto jasnog odgovora, Bugarska je dobila samo pismo koje s objavili mediji o tome da „AstraZeneka“ neprekidno ulaže napore da izađe na kraj sa izazovima i da se nada da će uspeti da dostavi vakcine u Bugarsku.

  „Poštovani predstavnici ‘AstraZeneka’, da budemo jasni: nama su potrebne vakcine, a ne učtivost. Isporučite nam naše vakcine“, rekao je ministar.

  Tagovi:
  vakcine, Astra zeneka, Bugarska
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga