22:26 20 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  21551
  Pratite nas

  Belorusija će i dalje koordinisati odbrambenu i spoljnu politiku s Moskvom, poručio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. Ističe da je Belorusija nezavisna zemlja i da stapanja s Rusijom neće biti.

  Lukašenko je govorio na sednici posvećenoj belorusko-ruskoj saradnji u oblasti odbrane, tokom koje je otkrio i neke detalje njegovog nedavnog susreta sa šefom ruske države Vladimirom Putinom.

  „Odlučni smo – to je bio naš zajednički stav – da udruživanje Rusije i Belorusije u Saveznoj državi bude takvo da niko ništa neće moći da prigovori. Niko neće moći da nam prebaci da je neko ugrozio nečiju nezavisnost, suverenitet. Sve će biti lepo i čestito“, rekao je Lukašenko.

  On je dodao da je s Putinom 22. februara u Sočiju razgovarao o Saveznoj državi – šta su bili dogovori, dokle se stiglo i šta su dalji planovi.

  Na komentare i, kako kaže, izmišljotine različitih izvora, o ulasku Belorusije u sastavu Rusije i stapanju s njom, Lukašenko je odgovorio da Belorusi žive u svojoj kući, iako maloj u odnosu na suseda.

  Svet se toliko promenio da je glupo ozbiljno uzimati u obzir mogućnost spajanja Rusije i Belorusije, dodao je on.

  „Mi smo suverena i nezavisna država...Svet se do te mere promenio da bi bilo glupo raditi u tom pravcu“, istakao je Lukašenko.

  Dodao je i da u sferi ekonomije želi da odnosi sa Rusijom budu takvi da se ne treba ni bojati ni nervirati zbog zapadnih sankcija.

  Tagovi:
  Aleksandar Lukašenko, Rusija, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga