00:54 17 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 660
  Pratite nas

  Američki torpedni razarač „Tomas Hadner“ napustio je Crno more nakon učešća na velikim vojnim vežbama sa saveznicima „Si Šild 21“. Paralelno sa vežbama NATO i dva ruska broda su u Crnom moru odradila vežbu tokom koje je uvežbavano uništavanje protivnika na moru.

  Kako je saopštila američka 6. flota brod je učestvovao u manevrima čiji je cilj bio osiguravanje bezbednosti na moru uz podršku saveznika u NATO (Turske, Bugarske, Rumunije) i partnera u regionu – Ukrajine i Gruzije.

  ​U vežbama učestvuju i brodovi Grčke, Španije, Holandije, Poljske.

  Brod je uplovio u Crno more protekle subote i od tog trenutka njegove aktivnosti nadgledala je ruska Crnomorska flota, koja istovremen nadzire još jedan američki brod, krstaricu „Monterej“.

  Paralelno sa vežbama NATO i dva ruska broda su u Crnom moru odradila vežbu tokom koje je uvežbavano uništavanje protivnika na moru.

  „Posade fregata ‘Admiral Makarov’ i ‘Admiral Esen’  iz sastava Crnomorske flote održale su vežbe tokom kojih je cilj bio uništenje brodova uslovnog neprijatelja na jednom od morskih poligona u Crnom moru“, navodi se u saopštenju Crnomorske flote.

  Fregate su otkrile grupu brodova uslovnog neprijatelja a u pokušaju da im se približe bile su napadnute. Potom su stupile u uslovnu borbu i uz pomoć sistema PVO izvele raketni napad, a primenjivali su i aktivna i pasivna ometanja radarskih sistema.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Crnomorska flota, NATO, Crno more
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga