22:07 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1078
  Pratite nas

  Jedinice protivvazduhoplovne odbrane Ukrajine održale su vojne vežbe na granici sa Krimom, a tom prilikom su korišćeni i višecevni bacači raketa „Smerč“, saopštila je pres-služba Oružanih snaga te zemlje.

  „Jedinice PVO, koje su izvršavale borbene zadatke na granici sa privremeno okupiranom teritorijom Krimskog poluostrva, sprečili su uslovnog protivnika da izvrši vazdušno izviđanje“, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Oružanih snaga Ukrajine.

  Prema rečima komandanta ukrajinskih snaga Sergeja Naeva, artiljerija je realizovala nekoliko desetina borbenih vežbi.

  „U cilju suzbijanja daljih pokušaja protivnika da izvrši izviđanje, i zbog uništavanja njegovih položaja, vojnim vežbama su se pridružile i jedinice višecevnih bacača raketa 'Smerč'“, rekao je Naev.

  Takoš, prema njegovim rečima, tokom vežbi je realizovano praćenje situacija u vazduhu i prepoznavanje vazdušnih objekata uslovnog protivnika.

  Ranije je Naev saopštio da će ukrajinski padobranci u martu održati vojnu vežbu u blizini granice sa Krimom u cilju poboljšanja sposobnosti da pravovremeno reaguju na vojnu opasnost iz vazduha i sa morske obale.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  smerč, vojne vežbe, Krim, Ukrajina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga