13:45 15 April 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  11446
  Pratite nas

  Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov upozorio je da bi Ukrajina mogla da prestane da postoji u slučaju da nastavi da se „poigrava“ s Rusijom.

  „Možemo da prestanemo da postojimo ako i dalje nastavimo da se igramo sa Ruskom Federacijom“, izjavio je Danilov u intervjuu za radio „Novo vreme“.

  Prema njegovom mišljenju, Rusija nije zainteresovana za postojanje Ukrajine. Takođe smatra da ruski lider Vladimir Putin nije zainteresovan za to da ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski postane uspešan lider.

  Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu. Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom“.

  Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  Moskva, igra, Kijev, Ukrajina, egzistencija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga