17:11 14 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  0 994
  Pratite nas

  Zatvorena Fejsbuk stranica posvećena medicinskom osoblju koje se protivi vakcinaciji, oformljena je 28. marta i već sada broji 18.000 članova, piše agencija Agi. Polovina članova se uključila u poslednjih sedam dana, a broj stalno raste.

  Na Fejsbuk stranici lekari, medicinske sestre, psiholozi i tehničko medicinsko osoblje se uzajamno savetuju kako, uz pomoć advokata ili pozivanjem na “savest”, zaobići zakon koji nalaže medicinskom osoblju obaveznu anti-kovid vakcinaciju.

  Policiju koja ispituje slučaj posebno uznemiravaju, kako piše agencija, predlozi članova da se masovnim izostankom sa posla, to jest iz bolničkih odeljenja, vlasti prinude da odstupe ili promene odluku o obaveznoj vakcinaciji.

  Organizatori stranice na koju pristup imaju samo članovi, planiraju za 21. april veliki protest u Rimu pod motom “Samo ujedinjeni, pobeđujemo”.

  Na drugoj društvenoj mreži, Telegram, samo u severnoj autonomnoj pokrajini Alto-Adiđe, učlanjeno je 8.000 medicinskih radnika koji se ne bore ne za vakcinaciju, već protiv nje.

  Italijanske vlasti su uspele da u više navrata, a zadnji put početkom februara, pritiskom na društvene mreže, pre svega Fejsbuk, uklone stranice i sadržaje koji propagiraju odbijanje vakcinacije, preneo je Tanjug.

  Prema italijanskom zakonu, medicinsko osoblje je obavezno da se vakciniše protiv kovida 19, a oni koji to odbiju mogu biti premešteni na druge poslove ili dobiti otkaz.

  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga