00:48 07 Maj 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  Situacija u Donbasu (179)
  25204
  Pratite nas

  Uprava Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštila je da je otkrila 49 jedinica tehnike Oružanih snaga Ukrajine u naseljima Donbasa.

  „Otkriveno je razmeštanje 49 jedinica naoružanja i vojne tehnike oružanih formacija Ukrajine u blizini stambenih zgrada i opštinskih objekata na teritoriji pod kontrolom Ukrajine“, rekao je predstavnik Uprave novinarima.

  On je naveo da su među otkrivenom tehnikom borbena vozila pešadije BMP-1, samohodno protivavionsko oruđe „Šilka“, protivtenkovski topovi „MT-12 Rapira“ i samohodna haubica 2S1 „Gvozdika“.

  Sveobuhvatni prekid vatre u Donbasu stupio je na snagu 27. julu prošle godine. Ove mere podrazumevaju potpunu zabranu pucanja, razmeštanja naoružanja u naseljima i u njihovoj blizini, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Osim toga, predviđena je disciplinska odgovornost za kršenje prekida vatre. Naredbe o prekidu vatre koje sadrže mere za njegovo održavanje moraju biti na snazi sve dok se sukob ne reši u potpunosti. Međutim, od februara 2021. situacija u Donbasu ponovo je počela da se pogoršava.

  Pročitajte još:

  Tema:
  Situacija u Donbasu (179)
  Tagovi:
  Donbas, Ukrajina, DNR
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga