15:08 23 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Evropa
  Preuzmite kraći link
  1451
  Pratite nas

  Strateška bombarderska avijacija NATO-a tokom pokaznih letova najverovatnije odrađuje varijante za napad na Belorusiju i Rusiju, smatra prvi zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije general-major Igor Korolj.

  „Nažalost, sve su češći pokazni letovi strateških bombardera avijacije NATO-a, odnosno Sjedinjenih Američkih Država. Ove godine izvedeno je devet takvih letova iznad susedne teritorije. I sa velikim stepenom verovatnoće može se reći da se tokom ovih pokaznih letova, između ostalog, razrađuju varijante za napad i na Republiku Belorusiju i Rusku Federaciju“, rekao je Korolj u intervjuu za televiziju „STV“.

  Prema rečima generala, beloruska strana svake nedelje beleži više od 30 letova različitih izviđačkih aviona zemalja NATO-a.

  „Pri tome je uključen čitav arsenal vazduhoplovstva, od strateških izviđačkih aviona do taktičkih izviđačko-udarnih bespilotnih letelica“, precizirao je Korolj.

  Predstavnik Generalštaba rekao je da je zemlja spremna da se suprotstavi izazovima i pretnjama NATO-a.  

  On je dodao da u Belorusiju dolaze vojnici Rusije na zajedničke vojne vežbe, a da trenutno funkcioniše Jedinstveni sistem za PVO kojim rukovodi komandant vazduhoplovstva i PVO Belorusije.

  „Spremni smo da se suočimo sa svakim neprijateljem, a naši saveznici su uvek spremni da nam pruže podršku“, zaključio je Korolj.

  Pročitajte još:

  Tagovi:
  NATO, Rusija, Belorusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga