16:16 30 Novembar 2020
Slušajte Sputnik
  • Maja Pliseckaja je rođena 20. novembra 1925. godine u Moskvi, i potiče iz umetničke porodice. Njena majka, Rejčel Meser Pliseckaja, bila je glumica, njen stric Asafa Meser plesač, a tetka Sulamif Meserer bila je balerina Boljšoj teatra.
  • Pliseckajin ogroman talenat za ples nastao je u njenom ranom detinjstvu. Od svoje devete godine uči balet, sa 11 godina je imala prvi nastup u Boljšoj teatru.
  © Sputnik / Vladimir Vyatkin
  Maja Pliseckaja je rođena 20. novembra 1925. godine u Moskvi, i potiče iz umetničke porodice. Njena majka, Rejčel Meser Pliseckaja, bila je glumica, njen stric Asafa Meser plesač, a tetka Sulamif Meserer bila je balerina Boljšoj teatra.

  Na slici: Maja Pliseckaja na oproštajnom recitalu primabalerine i ruske umetnice Tatjane Černobrovkine

  Legendarna ruska balerina, koreograf, rediteljka i glumica Maja Pliseckaja preminula je u 89. godini života 2. maja u nemačkom gradu Minhenu. Smatra se jednom od najvećih balerina 20. veka.

  Maja Pliseckaja je rođena 20. novembra 1925. godine u Moskvi, i potiče iz umetničke porodice. Njena majka, Rejčel Meser Pliseckaja, bila je glumica, njen stric Asafa Meser plesač, a tetka Sulamif Meserer bila je balerina Boljšoj teatra.

   

  Tagovi:
  pozorište, balet, Boljšoj teatar
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još