23:44 17 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  • „Lice iz prošlosti“ – fotografija Valentina Jegoršina iz Rusije. Miting komunističke partije povodom 99. godišnjice Oktobarske revolucije.
  • „Kosmički dečak“ – fotografija Pavla Volkova iz Rusije. Dečak Kiril koji boluje od neizlečive bolesti i koji mašta o kosmosu.
  • „Prodavačica šećerne vune“ – fotografija Tabilde Kadirbekova iz Kirgizije. Žena koja prodaje šećernu vunu za vreme mećave u Biškeku.
  • „Šta?“ – Fotografija Danila Garsije di Meja iz Italije. Devojka Ambra koja je gluva i sprema se za noćni izlazak.
  • „Žrtva švercera“ – fotografija Sedeha Surija iz Irana. Dvadesetogodišnji Behruz koji je upucan za vreme šverca goriva iz Irana u Pakistan.
  • „Put u školu“ – Rad Alekseja Malgavka iz Rusije. Ajdar svako jutro mora da vesla kako bi stigao sa jedne obale reke Irtiš na drugu kako bi stigao na autobus za školu.
  • „Hrišćanskoj deci zabranjen ulazak u crkvu“ – Dečak Kevin.
  • „Nemi krik“ – rad Šahnevaza Hana iz Bangladeša. Deca koja žive u gradu Lehu u Indiji.
  • „Moja si“ – Fotografija Marije Helman iz Rusije. Dvadesetogodišnja Saša - žrtva seksualnog nasilja.
  • „Svet u tami“ – Fotografija Migela Kandeli iz Španije. Dečak koji prodaje balone kraj puta u Bangladešu.
  „Lice iz prošlosti“ – fotografija Valentina Jegoršina iz Rusije. Miting komunističke partije povodom 99. godišnjice Oktobarske revolucije.

  Komisija Međunarodnog foto-konkursa „Andrej Stenjin“ objavila je fotografije koje su u kategoriji „Portret. Heroj našeg vremena“ ušle u uži izbor.

  Organizator konkursa je informativna agencija „Rusija sevodnja“ pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije za Unesko.

  Međunarodni foto-konkurs „Andrej Stenjin“ je godišnji konkurs za mlade foto-reportere od 18 do 33 godine. To je jedina ruska platforma za otkrivanje novih foto-reportera, kojima se omogućava da steknu ime na svetskoj sceni foto-novinarstva. 
  Prošle godine na konkursu je učestvovalo oko 6.000 mladih foto-reportera iz 71 zemlje sa pet kontinenata. Za najbolju fotografiju možete da glasate na zvaničnoj veb-stranici takmičenja. Pobednik će biti proglašen 7. avgusta 2017. godine.     

  Tagovi:
  foto-konkurs, Andrej Stenjin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga

  Učitaj još fotografija

  • Prvi put se Stolbi pominju u knjigama tridesetih godina 18. veka, ali su tek u drugoj polovini 19. veka krasnojarski ljubitelji prirode počeli da posećuju ta mesta ne samo radi lova, nego i radi penjanja na stene.
   Last update: 22:08 17.08.2019
   22:08 17.08.2019

   Zemlja čudesnih stena: Krasnojarski Stolbi

   Na desnoj obali moćnog Jeniseja, na samoj granici sa Krasnojarskom, nalazi se jedan od najneobičnijih delova Sibira koji odavnina privlači pažnju ljudi. U knjigama su ga nazivali „zemljom čudesnih stena“, „krajem kamenih velikana“ i drugim poetičnim imenima. A geografi su ga ucrtali u karte i prosto nazvali — krasnojarski Stolbi.

   9
  • Last update: 08:52 16.08.2019
   08:52 16.08.2019

   Zvezde tenkovskog biatlona: Žene na Međunarodnim vojnim igrama „Armija 2019“

   Tenkovski biatlon je vojno takmičenje, koje je organizovalo rusko Ministarstvo odbrane, kako bi poboljšalo veštine tenkovskih posada.

   10
  • Last update: 19:53 12.08.2019
   19:53 12.08.2019

   Letnja bajka na severu Rusije

   Sputnjik predstavlja bajkovite predele ruskog polarnog kruga.

   17
  • Last update: 19:26 11.08.2019
   19:26 11.08.2019

   Izabrana najlepša udata Ruskinja

   Za titulu „Misis Rusije 2019“ borilo se 27 finalistkinja iz cele Rusije: iz Moskve, Sankt-Peterburga, Novosibirska, Kaluge, Velikog Novgoroda, Samare, Kemerova, Nižnjeg Novgoroda, Krasnodara i drugih gradova.

   15