03:52 20 Jun 2019
Slušajte Sputnik
  • „Lice iz prošlosti“ – fotografija Valentina Jegoršina iz Rusije. Miting komunističke partije povodom 99. godišnjice Oktobarske revolucije.
  • „Kosmički dečak“ – fotografija Pavla Volkova iz Rusije. Dečak Kiril koji boluje od neizlečive bolesti i koji mašta o kosmosu.
  • „Prodavačica šećerne vune“ – fotografija Tabilde Kadirbekova iz Kirgizije. Žena koja prodaje šećernu vunu za vreme mećave u Biškeku.
  • „Šta?“ – Fotografija Danila Garsije di Meja iz Italije. Devojka Ambra koja je gluva i sprema se za noćni izlazak.
  • „Žrtva švercera“ – fotografija Sedeha Surija iz Irana. Dvadesetogodišnji Behruz koji je upucan za vreme šverca goriva iz Irana u Pakistan.
  • „Put u školu“ – Rad Alekseja Malgavka iz Rusije. Ajdar svako jutro mora da vesla kako bi stigao sa jedne obale reke Irtiš na drugu kako bi stigao na autobus za školu.
  • „Hrišćanskoj deci zabranjen ulazak u crkvu“ – Dečak Kevin.
  • „Nemi krik“ – rad Šahnevaza Hana iz Bangladeša. Deca koja žive u gradu Lehu u Indiji.
  • „Moja si“ – Fotografija Marije Helman iz Rusije. Dvadesetogodišnja Saša - žrtva seksualnog nasilja.
  • „Svet u tami“ – Fotografija Migela Kandeli iz Španije. Dečak koji prodaje balone kraj puta u Bangladešu.
  „Lice iz prošlosti“ – fotografija Valentina Jegoršina iz Rusije. Miting komunističke partije povodom 99. godišnjice Oktobarske revolucije.

  Komisija Međunarodnog foto-konkursa „Andrej Stenjin“ objavila je fotografije koje su u kategoriji „Portret. Heroj našeg vremena“ ušle u uži izbor.

  Organizator konkursa je informativna agencija „Rusija sevodnja“ pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije za Unesko.

  Međunarodni foto-konkurs „Andrej Stenjin“ je godišnji konkurs za mlade foto-reportere od 18 do 33 godine. To je jedina ruska platforma za otkrivanje novih foto-reportera, kojima se omogućava da steknu ime na svetskoj sceni foto-novinarstva. 
  Prošle godine na konkursu je učestvovalo oko 6.000 mladih foto-reportera iz 71 zemlje sa pet kontinenata. Za najbolju fotografiju možete da glasate na zvaničnoj veb-stranici takmičenja. Pobednik će biti proglašen 7. avgusta 2017. godine.     

  Tagovi:
  foto-konkurs, Andrej Stenjin, Rusija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga

  Učitaj još fotografija

  • Last update: 15:18 12.06.2019
   15:18 12.06.2019

   Ruski desant na Slatinu u 23 slike

   Pre tačno 20 godina, u noći 11. na 12. jun, ruski padobranci su tajno izveli desant na kosovski aerodrom Slatinu i preuzeli kontrolu nad njim. Za Amerikance, koji su sebe smatrali gospodarima situacije, to je bilo neočekivano. Za Ruse je to bio trijumf, a za Srbe — zaštita, makar i privremena.

   23
  • Last update: 21:36 08.06.2019
   21:36 08.06.2019

   Podvodni univerzum: Svet drevnih potopljenih civilizacija

   Od civilizacija koje je „progutao“ okean do olupina brodova i vojne tehnike — pogledajte kakve arheološke dragulje kriju morske dubine.

   15
  • Ova mala pustinja je okružena tajgom, rekama, močvarama i izvorima.
   Last update: 20:00 04.06.2019
   20:00 04.06.2019

   Nepoznati Sibir: Najsevernija pustinja na svetu (foto)

   Čarska pustinja se prostire u Čarskoj kotlini, u podnožju planinskog grebena Kodar, u donjem toku reke Srednji Sakukan. Ona je jedna od najupečatljivijih prirodnih atrakcija u Zabajkalskom regionu. Neobično kombinacija pejzaža privlači mnoge turiste koji žele da vide peščanu pustinju usred tajge.

   12
  • Kako su ruski maturanti proslavili poslednje školsko zvono
   Last update: 15:06 01.06.2019
   15:06 01.06.2019

   Ruski tinejdžeri na prekretnici

   Krajem maja, maturanti širom Rusije obeležavaju za njih veoma važan praznik – Dan poslednjeg školskog zvona.

   21