17:42 01 Mart 2021
Slušajte Sputnik
  © Foto : Public domain
  Lik francuskog Deda Mraza, Per Noela, božićni folklorni lik u Francuskoj i drugim zemljama francuskog govornog područja koji decu daruje u Božićnoj noći.

  Praznična foto-galerija je najbolji način da vas podsetimo da je Nova godina tu! Fotografije prikazuju kako čarobnjaci izgledaju u različitim zemljama i zašto, uprkos razlikama, imaju jedno glavno svojstvo — podstiču dobro raspoloženje.

  Deda Mraz ima veliku, multinacionalnu porodicu. Njegovi rođaci žive i rade širom sveta.

  Ali gde god da su, oni neguju vernost porodičnom poslu. Sve kolege Deda Mraza su čarobnjaci za Novu godinu i Božić! Svaki ima svoje karakteristike i poteškoće, ali zbog toga nisu manje voljeni i željeni.

  Sve kolege i braća Deda Mraza sada se pripremaju za Novu 2019. godinu i čekaju da se sretnu sa decom i odraslima.

  Tagovi:
  fotografije, praznici, Deda Mraz, Nova godina
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još

  • Od trenutka kada se aktivirao padobran, sistem kamera je emitovao čitav proces spuštanja, prikazujući dinamičnu vožnju rovera do kratera „Jezero”.

Na fotografiji: panoramski pejzaž Marsa, sastavljen od pojedinačnih slika koje su napravile navigacione kamere na palubi NASA-inog rovera „Mars prezervans“.
   Last update: 22:59 26.02.2021
   22:59 26.02.2021

   Prvi utisci sa Marsa: Crvena planeta u visokoj rezoluciji /foto/

   U najsofisticiranijoj svemirskoj misiji koju prati ceo svet, kamera visoke rezolucije na roveru „Prezervans“ dala je najdetaljnije fotografije površine Crvene planete. Kako izgleda Mars iz prve ruke, pogledajte u našoj galeriji.

   10
  • Last update: 11:55 23.02.2021
   11:55 23.02.2021

   Poslednja reč tehnike: Šta se sve može videti na izložbi naoružanja u Abu Dabiju /foto/

   U jednoj od najvećih izložbi naoružanja u Abu Dabiju učestvovali su predstavnici više od 80 zemalja. Ruska odbrambena industrija tradicionalno je predstavila veliki broj primeraka najnovijeg naoružanja koji su bili u centru pažnje.

   14
  • Pogled na reku Oku
   Last update: 18:00 21.02.2021
   18:00 21.02.2021

   Upoznajte rusku Toskanu

   Tokom niza vekova duž reke Oke, koja kao da je delo pejzažnog arhitekte, razvijena je neverovatna prirodna celina. Prema tradiciji, u ove krajeve se odlazi leti, ali je originalno putovati i zimi. Sputnjik otkriva kako da napravite maršrutu putovanja, šta treba da vidite, a šta da probate u gradovima koji se prostiru duž gornjeg toka Oke.

  • Planina Fudžijama prekrivena snegom koju je sa Međunarodne svemirske stanice snimio japanski astronaut Soiči Noguči.
   Last update: 21:30 18.02.2021
   21:30 18.02.2021

   Predivne fotografije Zemlje snimljene sa Međunarodne svemirske stanice /foto/

   Astronauti i kosmonauti Međunarodne svemirske stanice osim što vrše odgovorne i komplikovane poslove dok se nalaze na MSS, u slobodno vreme fotografišu planetu Zemlju i okolni svemir. Sputnjik vam izdvaja neke od njih.

   15