12:14 16 Jun 2021
Slušajte Sputnik
  Foto
  Preuzmite kraći link
  0 612
  Pratite nas

  U Moskvi je završena izgradnja zabavnog parka „Ostrvo mašte“ - ruske verzije svetski poznatog Diznilenda, s jedinstvenim nacionalnim obeležjima. Tematski park je pre otvaranja, koje je planirano za 29. februar, posetio i ruski predsednik Vladimir Putin.

  Među prvim posetiocima zabavnog parka su bili štićenici domova za nezbrinutu decu, kao i ona iz siromašnih i mnogočlanih porodica, sa kojima je, tokom obilaska kompleksa, razgovarao ruski predsednik. Svako od njih je želelo da se fotografiše s predsednikom.

  Dirljiv susret Putina sa decom - prvim posetiocima zabavnog parka

  Na snimku, koji je objavljen na društvenim mrežama, zabeležen je dirljiv trenutak - jedna devojčica je zatražila od Putina da ga zagrli. Ruski predsednik je srdačno zagrlio i poljubio.

  Deca nisu krila oduševljenje zbog prilike da upoznaju lidera države: „Zamislite, Putin je došao da se upozna s nama!“.

  Najveći zatvoreni zabavni park u Evropi

  Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin je za ruskog predsednika organizovao obilazak po parku. Prema njegovim rečima, „Ostrvo mašte“ je sagrađeno za tri godine na mestu gde se ranije nalazila fabrika automobila „Lihačov“. Pored zabavnog parka, na toj teritoriji je sada smešten i tehnološki park, stambene zgrade, kao i stadion.

  „To je ogroman tematski park, najveći zatvoreni zabavni park u Evropi“, istakao je gradonačelnik.

  On je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da je projekat privatni i da je u izgradnju parka investirano oko 1,5 milijarda dolara.

  Prema rečima Sobjanina, gradske vlasti su ukazale pomoć u razvoju infrastrukture, u prvom redu saobraćajne, jer je u neposrednoj blizini otvorena metro stanica „Tehnopark“.

  © Sputnik / Sergeй Guneev
  Zabavni park "Ostrvo mašte"

  Gradonačelnik je saopštio da je planirana i izgradnja rečne stanice na obali reke Moskve, nakon čega će biti otvoren i rečni saobraćaj između centra Moskve i „Ostrva mašte“. Pored zabavnog parka će se izgraditi i gradsko šetalište, dok će se na obali otvoriti hotel.

  Prema rečima Sobjanina, u novom zabavnom parku su „na osnovu starih bajki ispričane nove priče“.

  „Ostrvo mašte“ može parirati diznilendu

  Portparol ruskog predsednik Dmitrij Peskov izjavio je da je s porodicom posećivao zabavne parkove, uključujuči i Diznilend, kome može parirati rusko „Ostrvo mašte“.

  „Imam mnogo dece, tako da sam posećivao zabavne parkove, naravno, ne toliko često, koliko su deca želela. U Diznilendu sam bio nekoliko puta. Park u Moskvi se apsolutno može meriti s njim“, rekao je Peskov.

  Jedinstven zabavni park u svetu sa nacionalnim obeležjima

  „Ostrvo mašte“ je prvi u Rusiji i najveći u Evropi zatvoreni zabavni park na svetskom nivou, koji bi trebalo da postane novi kulturno-zabavni klaster u Moskvi i jedna od najpopularnijih atrakcija.

  © Sputnik / Sergeй Guneev
  Zabavni park „Ostrvo mašte" u Moskvi

  Ruska verzija Diznilenda biće jedinstvena u svetu po nacionalnim obeležjima.

  Više od polovine tematske zone činiće junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će ovde takođe biti predstavljeni i likovi iz stranih crtaća: Šrek, Kung Fu Panda, junaci „Madagaskara“ i drugih crtanih filmova.

  Vlasti Moskve predviđaju da bi park moglo posetiti i do 7,5 miliona ljudi godišnje. Ceo kompleks godišnje može da primi do 50 miliona gostiju.

  Zabavni park se zvanično otvara 29. februara.

  © Sputnik / Sergeй Guneev
  Unutrašnjost zabavnog parka „Ostrvo mašte"
  Tagovi:
  Diznilend, zabavni park
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga