00:51 12 April 2021
Slušajte Sputnik
  • Soba u svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“
  • Svemirski hotel „Stanica Vojadžer“
  • Svemirski hotel „Stanica Vojadžer“ biće opremljen letelicama za spasavanje
  • Bar u svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“
  • Luksuzna vila na „Stanici Vojadžer“
  • Turista-astronaut na „Stanici Vojadžer“
  • Sportska dvorana na „Stanici Vojadžer“
  • Restoran u svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“
  • Pogled na module sa sobama u svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“
  • Dnevna soba u luksuznoj vili svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“
  Soba u svemirskom hotelu „Stanica Vojadžer“

  Ove decenije izgradiće se prvi hotel čovečanstva u svemiru, navodi grupa koja stoji iza njega, „Orbital asembli“. Impresivan hotel je na samo nekoliko godina od toga da postane stvarnost.

  Kompanija osnovana pre tri godine planira da započne izgradnju „Stanice Vojadžer“ u niskoj Zemljinoj orbiti 2025. godine i veruje da bi njeno međuzvezdano odmaralište moglo da počne sa radom 2027. godine, objavio je „Dejli mejl“.

  Nacrti budućeg nebeskog hotela izgledaju kosmički elegantno: pojedinačne kapsule pričvršćene su za rotirajući točak, a cevi povezuju različita područja čineći H, kao na osovini točka.

  Gosti neće plaćati samo za novitet dekoracije – pored toga, na raspolaganju će biti mnoštvo brodskih sadržaja, uključujući tematske restorane, saunu, bioskop, teretane, biblioteke, koncerte, salone i barove sa pogledom na Zemlju, uz sobe za 400 ljudi. Deo svemirskog broda činiće i prostorije za posadu, vazduh, vodu i struju.

  „Orbital asembli“ se takođe nada da će neke delove hotela prodati stalnim zainteresovanim deoničarima, uključujući vladinim agencijama koje žele da iskoriste prostor kao centar za obuku, ili stanodavcima koji žele da naprave vilu na brodu.

  Hotel će, navodno, kružiti oko Zemlje svakih 90 minuta, a rotacija će stvarati veštačku gravitaciju sličnu onoj na Mesecu. Troškovi izgradnje nisu obelodanjeni.

  „Ovo će biti sledeća industrijska revolucija“, izjavio je Džon Blinkou, osnivač Fondacije „Gejtvej“ koja će voditi neke od „Vojadžerovih“ kapsula, navodi „Dejli mejl“. Aspekt rotacije je od vitalnog značaja, dodao je on. Bez gravitacije, ljudi ne mogu dugo da borave na svemirskoj stanici; „Orbital“ teži da omogući višemesečni boravak na „Vojadžeru“.

  „Ljudima je potrebna gravitacija kako im se tela ne bi raspala“, objasnio je Blinkou.

  Kostur „Vojadžera“ u orbiti izgradiće robot nazvan STAR (Structure Trust Assembly Robot) kada kompanija završi testiranja vezana za gravitaciju.

  Tagovi:
  hotel, svemir
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga

  Učitaj još