03:13 08 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Infografika
  Preuzmite kraći link
  1610
  Pratite nas

  Najveći broj stanovnika Nemačke, Italije, Francuske i Velike Britanije želi bolje odnose sa Rusijom, pokazuje anketa koju je sproveo Sputnjik u četiri najrazvijenije zapadne države.

  U anketi u kojoj su učestvovali stanovnici Nemačke, Francuske, Italije i Velike Britanije postavljeno je bilo sledeće pitanje: Zbog sankcija koje su Rusija i EU međusobno uvele, politički i ekonomski odnosi između Rusije i EU nastavljaju da se pogoršavaju. Da li biste želeli da odnosi između EU i Rusije počnu da se poboljšavaju u bliskoj budućnosti?

  Najveći broj učesnika ankete reklo je da želi da odnosi između EU i Rusije budu bolji: 84 odsto Nemaca, 78 odsto Italijana, 75 odsto Francuza i 68 odsto Britanaca.

  Međutim, u sve četiri države žene su pokazale veću zainteresovanost za „otopljavanje“ u odnosima Rusije i EU, dok su se mlađe pokolenje (do 35 godina) i ljudi srednjeg obrazovanja izjasnili protiv boljih odnosa sa Rusijom.

  Anketu je za Sputnjik sprovela agencija „Ifop“ u periodu od 2. do 15. oktobra 2019. godine. U ispitivanju javnog mnjenja učestvovalo je 4.012 osoba starijih od 18 godina. Uzorak reprezentuje stanovništvo zemlje po polu, uzrastu i geografiji. Maksimalna greška uzorka za podatke u celini iznosi +/- 3,1 odsto, uz pouzdanost ankete od 95 odsto.

  Anketiranje o pobolьšanju odnosa EU i Rusije
  © Sputnik /
  Anketiranje o pobolьšavanju odnosa EU i Rusije
  Tagovi:
  sankcije, Evropa
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga