15:47 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik

  Ko upravlja tajnim službama (audio)

  Intervjui
  Preuzmite kraći link
  0 91
  Pratite nas

  U prvom delu emisije „Svet sa Sputnjikom“ ove srede razgovarali smo o tajnim službama, a u drugom delu o situaciji na Kosovu i Metohiji i jugu Srbije. Da li i ko nadzire tajne službe? Koliki su njihova moć i njihov uticaj? Koje službe bezbednosti u svetu trenutno najbolje rade, a koje su u usponu i zbog čega?

  Kako službe čuvaju podatke i kako je moguće da neki dospeju u javnost? Zbog čega je pisaća mašina tako pouzdan saveznik? 

  Naši gosti bili su Andrija Savić, bivši direktor BIA, i Božidar Spasić, ekspert za bezbednost.

  U drugom satu analizirali smo situaciju na Kosovu i jugu Srbije. Naši gosti bili su Zoran Stanković, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije i Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda, osnivač medija centra u Prištini i bivši direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Republike Srbije.

  Da li je dijalog sa Prištinom u ćorsokaku? Zbog čega nema pomaka u formiranju Zajednice srpskih opština na KiM? Da li su Srbi sa Kosova primorani da prihvate pasoše na kojima su simboli nelegalno proglašene državnosti Kosova?

  Koji su prioriteti države i Koordinacionog tela kada je jug Srbije u pitanju i kakva je politička situaciji u multietničkim opštinama? Da li je moguća multietnička vlast u opštinama na jugu Srbije? Šta znači odluka Prištine o eksproprijaciji zemljišta za „granični prelaz“ od Kosovske Kamenice ka Medveđi?

  Tagovi:
  tajne službe, Svet sa Sputnjikom, BIA
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga