22:46 24 Januar 2021
Slušajte Sputnik
  Komentari i Analitika
  Preuzmite kraći link
  Piše
  0 1019
  Pratite nas

  Crna Gora će od večeras zatvoriti granične prelaze za sve strance, osim za one sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, a biće zatvoreni i svi ugostiteljski objekti, tržni centri, dječje igraonice i kladionice, odlučilo je večeras Nacionalno koordinaciono tijelo CG za borbu protiv zaraznih bolesti.

  Potpredsjednik Vlade Milutin Simović kazao je da nadležne institucije u Crnoj Gori čine sve da odlože pojavu koronavirusa.

  „Prognoze koje smo mogli čuti iz regiona i globalnog nivoa zabrinjavajuće su. Raste broj oboljelih i bilježi se sve veći gubitak živita. U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu, a kad ga registrujemo, da spriječimo širenje. Ova situacija je nova za sve zemlje i zato Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i nastojimo da obezbijedimo najbolja rješenja“,kazao je Simović.

  Dodao je da nadležni smatraju da su uvedena ograničenja bila opravdana.

  „Danas ćemo ograničenja proširiti i uvesti dodatne mjere. Kompletno zatvaranje graničnih prelaza za sve strance osim za strance sa stalnim i ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, promet robe ostaje nesmetan uz posebne mjere nadzora. Crna Gora ne zatvara i nikada neće zatvoriti granice za svoje građane. Posebna pažnja će se usmjeriti na proces zbrinjavanja naše djece koja se moraju vratiti svojim kućama“, dodao je on.

  Simović je kazao i da je obavezna samoizolacija u porodičnom smještaju za sve crnogorske državljane, kao i strance koji imaju stalni ili privremeni boravak.

  Policija: Sankcionisaćemo one koji ne poštuju mjere

  Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je da i Uprava policije ima svoje nadležnosti i odgovornosti utemeljene na zakonu.

  „U ovoj situaciji Uprava policije ima misiju da brine o bezbjednosti svih građana i svi zajedno brinemo i o javnom zdravlju naših građana. Naša jedna od težišnih aktivnosti jeste da implementiramo sve ono što su naređenja nadležnog operativnog tima uz saradnju sa drugim organima i institucijama, procesuiramo one koji krše propise i ogluše se na sve ono što su naredbe. UP će raditi na identifikovanju i sankcionisanju svih onih koji ne poštuju mjere“, kazao je Veljović.

  Pročitajte i:

  Stavovi autora ne moraju nužno da odražavaju stavove redakcije

  Tagovi:
  epidemija, Crna Gora, koronavirus
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga