04:25 07 Avgust 2020
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  52234
  Pratite nas

  Glumac Robert de Niro je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, i da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

  Robert de Niro je u razgovoru za britanske medije izjavio da je Srbija jedna od najmanjih država u Evropi, ali sa najvećim mukama.

  De Niro je rekao da je najveća nepravda učinjena Srbima od strane Evrope, ali i celog sveta, kada je odlučeno 1999. da se bombarduje ova mala zemlja.

  Glumac je istakao da je više puta govorio da se i lično oseća kao Srbin, ali da mu nije jasno zbog čega postoje sukobi među Srbima, Hrvatima i Bošnjacima, kada je reč o gotovo istom narodu, koji je istorija razdvojila.

  On je rekao da voli da dođe u Srbiju i da mu se sviđa Beograd, u kom je boravio dosta davno.

  De Niro je rekao da bi želeo bi da snima istorijski film u Srbiji o Srbiji. Naročito su mu inspirativne srpske istorijske ličnosti, poput Draže Mihailovića, koji je bio prvi gerilski borac protiv fašizma i Slobodana Miloševića koji je, po njemu, tragična ličnost šekspirovskog kalibra.

  Tagovi:
  film, Robert de Niro, Draža Mihailović, Slobodan Milošević, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga