18:08 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  136
  Pratite nas

  U romanu „Mrak“ govori se o pet velikih rana, pet stvari koje su obeležile život svakog od nas, i mom pogledu na takav život i na bol koji je iz svega toga proizišao, izjavio je autor Aleksandar Vulin.

  Rusko izdanje tog romana promovisano je sinoć u okviru Sajma knjiga, a Vulin dodaje da je „Mrak“ knjiga koja govori o savremenoj Srbiji, o postpetooktobarskoj Srbiji, sa svim onim sa čime se suočila, o jednoj promenjenoj Srbiji i njenim mukama.

  „Kaže se da sve knjige govore ili o ljubavi ili o bolu. Ovo je priča o bolu, o Srbiji koju poznajemo i volimo, ali i priča o Srbiji koja pati“, rekao je Vulin, koji je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

  Vulin je istakao da mu je velika čast što mu je knjiga prevedena na ruski jezik.

  To je prilika da taj veliki narod, velika čitalačka publika nauči nešto o Srbiji, oseti kako je kada Srbi pate, ali i da vidi kolika je srpska duša i kako Srbi vole svoju zemlju, naveo je Vulin.

  „’Mrak‘ je priča o svakom od nas. Malo je ljudi u Srbiji koji nisu dodirnuti jednom od ovih priča. Ne mojom pričom, već istinom koja je u ovim pričama sadržana, odnosno bolom, patnjom, mrakom u kome smo bili tako dugo“, rekao je Vulin.

  Tagovi:
  Mrak, Sajam knjiga, roman, Aleksandar Vulin
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga