22:29 18 April 2021
Slušajte Sputnik
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  0 02
  Pratite nas

  Kventin Tarantino snima novi film i, kao što to obično biva, filmski svet ovih dana bruji o temi projekta, ali i njegovim mogućim učesnicima.

  Kao s neba je došla informacija, potvrđena iz više pouzdanih izvora, da će sledeća Tarantinova ekranizacija biti film koji će se ticati Čarlsa Mensona, vođe zloglasnog kulta koji je šezdesetih godina prošlog veka počinio niz napada i ubistava, među kojima i ubistvo trudne glumice Šeron Tejt, tadašnje supruge režisera Romana Polanskog.

  U kojoj meri će se Tarantino baviti samim Mensonom, odnosno da li će to biti biografska priča ili će samo radnja biti smeštena u ovaj period i na neki način povezana sa kultom „Porodice“, još uvek nije poznato.

  Kventin Tarantino
  © AP Photo / Photo by Chris Pizzello/Invision

  Nepoznato je i s kim će sarađivati ovaj put, a izvesno je samo da će to biti glumci iz holivudskog vrha. Nagađanja, ipak, ima. Tako „Holivud reporter“ tvrdi da je slavni reditelj kontaktirao Dženifer Lorens i Breda Pita, dok je novozelandski „Spaj“ objavio kako Tarantino pregovara sa Margo Robi.

  U brojnim medijskim reakcijama izneseno je i mnoštvo zanimljivih komentara, od onih koji se plaše kako će režiser poznat po vrlo neposrednom prikazivanju nasilja i brutalnosti obraditi jednu osetljivu temu — ubistva koja su šokirala svet, pa sve do onih koji režiseru predlažu da od ove priče napravi TV serijal.

  Čarls Menson je bivši američki muzičar i kriminalac, najpoznatiji kao osnivač i vođa kvazihipijevske komune pod imenom „Porodica“, čiji su pripadnici, po njegovom naređenju, u leto 1969. počinili seriju višestrukih ubistava u Los Anđelesu, čija je najpoznatija žrtva glumica Šeron Tejt.

  Menson, koji je najveći deo dotadašnjeg života proveo po zatvorima i popravnim ustanovama, a u nekoliko godina pre ubistava izgradio određenu reputaciju na kalifornijskoj kontrakulturnoj sceni, verovao je kako će ubistva podstaći apokaliptični rat između američkih crnaca i belaca, od koga će biti pošteđena jedino njegova „Porodica“.

  Čarls Menson
  © AP Photo / AP Photo
  Čarls Menson

  Menson je uhapšen i na senzacionalnom suđenju, tokom koga je zajedno sa svojim sledbenicima izazivao pažnju provokativnim ponašanjem, proglašen je krivim i osuđen na smrt.

  Kazna je zbog uvođenja privremenog moratorijuma u Kaliforniji preinačena na doživotni zatvor, kaznu koju Menson danas izdržava u Državnom zatvoru Korkoran.

  Slično:

  Sve što niste znali o „Uličnim psima“
  Crveni tepih u Moskvi i za srpske filmove (foto)
  Pit i Stalone u izbornim kampanjama u Rusiji
  Drino...
  Tagovi:
  kulture, ubistvo, film, Šeron Tejt, Bred Pit, Čarls Menson, Kventin Tarantino
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Sputnik nalogaKomentariši preko Facebook naloga