10:06 25 Avgust 2019
Slušajte Sputnik
  „Nek bude dan kad divlje ptice krenu, preko istog mosta ja ću preći, ako me tamo čeka tvoja senka, ništa neću reći...“

  Sputnjik objavljuje spot za poslednju pesmu Neše Leptira

  © Foto : Privatna arhiva
  Kultura
  Preuzmite kraći link
  Senka Miloš
  0 391

  Nakon što je Sputnjik ekskluzivno objavio rukopis poslednjeg teksta Nenada Radulovića — Neše Leptira, napisan u bolnici, pred odlazak, na lekarskom receptu, ali i predstavio melodiju i odabrane kadrove mini-filmske priče o životu velikog umetnika — svetlo dana ugledao je i spot za pesmu „Suze sa zvezda padaju“.

  Rukopis je porodica Neše Leptira čuvala 28 godina, čekajući trenutak da pesmu na pravi način podeli sa svima koji su voleli „Poslednju igru leptira“.

  Komponovanje melodije Nenadov brat Željko Radulović poverio je Milanu Đurđeviću, frontmenu „Nevernih Beba“. Kao što je Radulović napisao tekst u jednom dahu, tako je i Đurđević komponovao melodiju za tu izuzetnu pesmu.

  Presudan momenat za nastanak kompozicije bilo je i lično poznanstvo dvojice muzičara — Đurđević je pre više od 30 godina svirao sa „Poslednjom igrom leptira".

  U spotu glumac Bojan Perić nosi Nešinu autentičnu garderobu, čuvenu jaknu od džinsa i farmerke, crvene patike. Čita njegovu „Tibetansku knjigu mrtvih“, poslednju koju je Radulović čitao u bolnici, pred odlazak. Tu su i Nešin sat i mikrofon.

  Spot nas vraća u vreme ljubavi, u vreme Neše Leptira, a u videu se pojavljuje i njegov četrnaestogodišnji bratanac Nikola, takođe budući glumac. Video-priča predstavlja jedan dan u njegovom životu, dan kao ceo život, večnost u koju Neša odlazi kako je uvek želeo, na plavom biciklu, s vetrom u leđa.

  Tvorac hitova uz koje su odrastale generacije, „Nataša“, „Vrati se“, „Srce od meda“, „Umiru jeleni“, „Grudi balkanske“, i glumac Indeksovog radio-pozorišta Neša Leptir umro je u februaru 1990, u 31. godini života.

  „Samo se reka ne vraća“, napisao je, između ostalog, Radulović u tekstu pesme na lekarskom receptu, i otišao.
  © Foto : Privatna arhiva
  „Samo se reka ne vraća“, napisao je, između ostalog, Radulović u tekstu pesme na lekarskom receptu, i otišao.

   

  Tagovi:
  spot, Srbija
  Standardi zajedniceDiskusija
  Komentariši preko Facebook nalogaKomentariši preko Sputnik naloga